Fod / ankel / hæl

Smerter i fod, ankel og hæl

Mange af de fodproblemer som vi behandler i klinikken skyldes tidligere forstuvninger og lang tids dårlig funktion af foden. Du kan også opleve smerter omkring achillessenen eller svangsenen under foden (såkaldt hælspore eller plantar fasciit).

En knyst kan give smerter. Stivhed i mellemfod, forfod og tæer er ofte kombineret med nedsat aktivering af fodens muskler, og kan give symptomer på nedsunken forfod.

 

Kiropraktisk behandling af smerter i fod, ankel og hæl i Kolding

Kiropraktisk behandling af smerter i fod, ankel og hæl fokuserer på at korrigere mekaniske ubalancer og reducere smerter.

Typiske problemstillinger inkluderer plantar fasciitis, hælsporer, forstuvninger og overbelastningsskader. Behandlingen begynder med en grundig undersøgelse for at identificere årsagen til smerterne, hvilket kan inkludere fejlstillinger som platfodhed, overpronation eller tidligere skader.

Som erfarne kiropraktorer kan vi gøre brug af forskellige typer af justeringer for at rette op på leddene i foden og anklen, hvilket kan forbedre bevægelsesfunktionen og mindske trykket på smertefulde områder.

Desuden kan der også indgå bløddelsbehandlinger af muskler og væv, som for eksempel diverse massage og triggerpunkt behandling, for at reducere muskelspændinger og betændelse.

Typisk anbefaler vi også, at du begynder på forskellige regelmæssige øvelser og stræk for at styrke muskulaturen omkring foden og anklen, forbedre stabiliteten og forhindre fremtidige skader.

I nogle tilfælde kan behandlingen også inkludere, at vi anbefaler, at du gør brug af ortopædiske indlægssåler for at støtte din foden og korrigere dit gangmønster. Behandlingen er helhedsorienteret og sigter mod at genoprette normal funktion, lindre smerter og forbedre din livskvalitet.