Kiropraktorerne

Birgit Brunshøj

Mit navn er Birgit. Jeg er smilende, empatisk og erfaren.

Jeg er uddannet kiropraktor fra Syddansk Universitet i 2008. De sidste 12 år har jeg haft egen klinik i Buenos Aires, Argentina, og før det har jeg arbejdet i Sorø og Vejen som kiropraktor.

Inden jeg flyttede fra Danmark underviste jeg på kiropraktoruddannelsen på Syddansk Universitet.

Da jeg selv har været meget aktiv sportsudøver først som gymnast og senere som spiller på det danske damelandshold i ultimate frisbee, har jeg altid haft en særlig interesse for sportsskader. Det har også ført til at jeg bruger meget nåle (dryneedling) i mine behandlinger, da det fungerer rigtig godt sammen med den ledmobiliserende/manipulerende behandling, som er stammen i vores behandlingsrepertoire.

Nu glæder jeg mig til at arbejde hos KiroBalance. Vi ses 😊

Roar Drewsen-Meier

Mit navn er Roar, jeg er dygtig, engageret og nærværende.

Uddannet kiropraktor i 2006. Inden jeg startede KiroBalance, har jeg arbejdet i Århus, på Middelfart Rygcenter og i Kolding-området.

Jeg har tre supplerende uddannelser som alle har det til fælles, at de har været med til at skabe fundamentet for, at jeg kan drive KiroBalance, som jeg gør i dag.

Bachelor i Idræt og Sundhed

 • Indgående kendskab til bevægelse og træning.
 • Jeg har gennem årene dyrket meget idræt og sport, og deltaget i danske og internationale mesterskaber.
 • Jeg kender idrætsudøverens tankegang. Både teoretisk og fra mig selv

Ultralydsscanning i muskuloskeletal ultralyd

 • Moderne og avanceret billedteknologi hvor kroppens væv kan studeres 3-dimensionelt. Det muliggør præcis og moderne diagnosticering af lokale skader i arme og ben

Relationel traumeterapi

 • Uddannelsen er egentlig en psykoterapeutisk efteruddannelse. I mit arbejde som kiropraktor giver det rigtig god mening at have færdigheder indenfor relationel traumeterapi. Når en patient kommer med et symptom, fx smerter i kroppen, kan der også være en psykologisk kobling. Det kan i løbet af samtalen eller behandlingen, vække uventede følelser. I det tilfælde vil det være gavnligt, jo bedre færdigheder vi har hver især som patient og kiropraktor ift. at være til stede (være nærværende), samtidig med at vi hver især forbliver afgrænsede og kan formå at bevare en god og meningsfyldt kontakt.
 • De grundlæggende nærværsfærdigheder som kan være gavnlige at have fokus på kan benævnes:
  • grounding (jordforbindelse), centrering, afgrænsning, bevægelighed, regulering af kontakt, orientering.
 • Som menneske og kiropraktor er det en dyb erfaring for mig, at ovenstående, i høj grad kan understøtte såvel kroppens som det hele menneskes helingsproces.
 • Med det sagt er det vigtigt at holde sig for øje, at i mange forløb i klinikken er der ikke behov for fokus på ovenstående. Det er en underliggende ressource som er tilgængelig, hvis det skulle blive nødvendigt.

KiroBalance – Klinikken

KiroBalance er Koldings nyeste kiropraktorklinik
Vi deler klinikfællesskab med speciallæge, psykologer, fodplejer, kropsterapeut og et team af psykolog, fysioterapeut og jobcoach.
Klinikken er opstartet i 2021 og drives af Roar Drewsen-Meier

Kiropraktik

Kiropraktik betyder at behandle med hænderne. I KiroBalance bygger vi vores udgave af kiropraktik på fire søjler :

 • empati
 • viden og undersøgelse
 • behandling med hænderne
 • information og vejledning

Kiropraktor er en 5 årig universitetsuddannelse og en 1 årig turnusuddannelse, efterfulgt af autorisation fra Sundhedsstyrelsen.
I Danmark er kiropraktikkens virksomhedsområde defineret som undersøgelse, diagnosticering, behandling og forebyggelse af smerter og funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet (dvs. led og muskler samt nervesystemets kontrol heraf).

Roar Drewsen-Meler

Kiropraktor, direktør i KiroBalance

“Akutte smerter er ofte startskuddet til at komme afsted til kiropraktor. For de fleste er målet i første omgang at få det lige så godt som før den akutte smerte opstod. Mange oplever under et behandlingsforløb at vi sammen opdager “skjulte” ubalancer i kroppen, og ikke sjældent kan et forløb ende med at du faktisk fungerer bedre end før din akutte smerte opstod !“

HAR DU ET SPØRGSMÅL?

Home page contact form

This form will be visible on the footer of Home Page.