Kæbesmerter

De fleste med kæbeproblemer oplever smerter på grund af spændinger i kæbemusklerne. Spændingerne kan ofte optræde samtidig med nakkespændinger. Årsagen kan være anspændthed, dårlige arbejdsstillinger eller problemer med sammenbiddet.

Nogle kan også opleve problemer med at åbne eller lukke munden – ofte opstået akut. Så kan der være tale om at bruskskiven i kæbeleddet har forskubbet sig.

 

Kiropraktisk behandling af kæbesmerter

Kiropraktisk behandling af kæbesmerter fokuserer på at lindre ubehag og forbedre funktionen i kæbeleddet.

Kæbesmerter kan opstå på grund af forskellige faktorer som stress, dårlig kropsholdning, tandgnidning (bruxisme), eller skader på kæben. Symptomer kan omfatte smerte ved tygning, hovedpine, ørepine, og kliklyde i kæben.

Behandlingen begynder typisk med en grundig evaluering af din sygehistorie og dine symptomer. Herefter udfører vi typisk en fysisk undersøgelse af din kæbe, nakke og øvre ryg. I frobindelse med dette arbejder vurderer vi bevægeligheden og muskelspændingen i området samt eventuelle andre faktorer, der kan bidrage til dine smerterne.

Selve behandlingen af din kæbesmerter involverer ofte specifikke justeringer af kæbeleddet, nakken og rygsøjlen. Disse justeringer har til formål at forbedre ledbevægeligheden samt reducere eventuelle muskelspændinger.

Ligeledes kan vi efter behov behandle sener og muskler gennem terapiformer såsom massage eller triggerpunktsterapi for at løsne de spændte muskler omkring kæben.

Derudover består behandlingen typisk også af en vejledning i hjemmetræningsøvelser samt diverse afspændingsteknikker, som kan hjælpe med at reducere stress og forebygge tilbagevendende kæbesmerter.

Korrekt kropsholdning og ergonomiske råd kan også være en del af behandlingen for at minimere belastningen på kæbeleddet i dagligdagen.