Lændesmerter

Behandling af lændesmerter

Lændesmerter er også hyppigt. De kan opstå pludseligt, man taler ofte om hold i lænden, hekseskud eller facetledssyndrom. De kan også være opstået snigende over længere tid.

Hvis smerterne er kommet igen flere gange kan det, udover almindelig forebyggende træning, være en rigtig god ide også at undersøge om der skal en særlig målrettet træningsindsats til for at bedre muskelkoordinationen i den dybe stabiliserende muskulatur omkring lænd/mave/bækkenbund/vejrtrækning.

 

Sådan foregår kiropraktisk behandling af lændesmerter typisk

Kiropraktisk behandling af lændesmerter fokuserer på justering og behandling af rygsøjlen og led for at genoprette korrekt bevægelse og funktionalitet.

Ved lændesmerter vurderer vi typisk først din sygehistorik og udfører så en fysisk undersøgelse for at identificere eventuelle underliggende strukturelle problemer.

Kiropraktisk behandling af lændesmerter kan involvere justeringer, hvor vi udfører kontrollerede tryk på rygsøjlen eller andre led. Disse justeringer har til formål at reducere nerveirritation, forbedre bevægeligheden i leddene samt genoprette kroppens naturlige balance.

Mange patienter oplever lindring af smerter og forbedret mobilitet efter kiropraktiske justeringer. Behandlingen kan også suppleres med bløddelsbehandlinger, som massage og strækøvelser, der hjælper med at reducere muskelspændinger og forbedre blodcirkulationen.

Som del af den typiske behandling vejleder vi også i livsstilsændringer og ergonomiske forbedringer, som kan bidrage til at forhindre, at du får tilbagevendende lændesmerter. Dette kunne være vejledning i korrekt løfteteknik, rådgivning om forbedring af din arbejdsstilling samt anbefaling om specifikke øvelser til at styrke den stabiliserende muskulatur omkring lænden.

Kiropraktisk behandling er generelt sikker, men bør dog altid udføres af en autoriseret kiropraktor som Kirobalance, og det er vigtigt at diskutere eventuelle helbredsproblemer før behandlingen.