Svimmelhed

Svimmelhed

– Du kan have en oplevelse af at snurre rundt, at omgivelserne gynger eller måske, at det flimrer for øjnene eller at du oplever tunnelsyn.

Du kan have brug for at lægge dig ned, hvis det kommer pludseligt.

Andre kan fint bevæge sig omkring, mens de oplever svimmelhed.

Svimmelhed kan skyldes ubalance i nakken, omkring øjenmusklerne eller det indre øre. Oftest er der ikke grund til bekymring.

Sådan kan vi hjælpe ved svimmelhed

Som lokale kiropraktorer i Kolding kan vi hjælpe med at lindre svimmelhed, især hvis årsagen er relateret til problemer i nakken eller rygsøjlen. Her er nogle måder, hvorpå vi som kiropraktorer typisk kan hjælpe:

1. Justering af rygsøjlen: Kiropraktorer bruger justeringer af rygsøjlen for at forbedre bevægelse og funktion. Hvis svimmelheden skyldes en dårlig nakkestilling eller problemer med rygsøjlen, kan justeringerne hjælpe med at lindre symptomerne.

2. Behandling af muskler og væv: Behandling af muskler og blødt væv omkring nakke og skuldre kan reducere spændinger og forbedre blodgennemstrømningen, hvilket kan mindske svimmelhed.

3. Øvelser og strækøvelser: Efter behov kan vi også give dig øvelser, der styrker dine musklerne omkring nakken og forbedrer  din balance og koordination. Dette kan hjælpe med at reducere svimmelhed og forbedre din generelle stabilitet.

4. Rådgivning om holdning og ergonomi: I forbindelse med behandlingen rådgiver vi også om korrekt kropsholdning og ergonomi, hvilket kan forebygge de nakkeproblemer, der kan føre til svimmelhed.

5. Vestibulær rehabilitering: For svimmelhed relateret til det indre øre kan vi anvende teknikker, der omfatter øvelser til at genoptræne balancesansen.